loading1
loading2
alt

ΣΥΝΟΨΗ

ΤΙ ΑΦΟΡΑ

Εγκατάσταση, αδειοδότηση, έλεγχο και θέση σε λειτουργία των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Σταθμοι Φορτισης Ηλεκτρικων Οχηματων

Από την κυκλοφορία του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχουν μεσολαβήσει περισσότερο από εκατό χρόνια. Μέχρι σήμερα η πλειονότητα των αυτοκινήτων χρησιμοποιεί κινητήρες εσωτερικής καύσης. Την τελευταία δεκαετία ωστόσο παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση στις πωλήσεις υβριδικών αλλά και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η νέα αυτή τάση των καταναλωτών και η στροφή προς την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων προβλέπεται πως συνεχώς θα αυξάνεται και πως ο κύκλος της εποχής των βενζινοκίνητων ή πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων πλέον οδεύει προς το τέλος του. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αντιλαμβανόμενες την αλλαγή του κλίματος υπέρ της ηλεκτροκίνησης εισάγουν στην αγορά όλο και περισσότερα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Η τάση αυτή προς την ηλεκτροκίνηση δεν προέκυψε τυχαία. Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:

  1. Χαμηλότερο κόστος μετακίνησης
  2. Μείωση των εκπομπών ρύπων
  3. Λιγότερες ανάγκες συντήρησης
  4. Φορολογικά κίνητρα και οφέλη που εισάγει η πολιτεία για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Ωστόσο ταυτόχρονα με την αύξηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων προκύπτει και η ανάγκη για την τροφοδότηση αυτών μέσω των σταθμών φόρτισης. Οι σταθμοί φόρτισης μπορεί να είναι κανονικής ισχύος, δηλαδή έως 22kW, ή ταχυφορτιστές 50,100, 200kW. Η εγκατάσταση αυτών των σταθμών μπορεί να γίνει σε ένα ιδιωτικό χώρο όπως το γκαράζ μιας κατοικίας ή η πυλωτή μιας πολυκατοικίας, σε ένα ιδιωτικό χώρο δημοσίως προσβάσιμο όπως σταθμοί στάθμευσης ή ανεφοδιασμού ή τέλος σε δημόσιο χώρο όπως σε μια δημοτική οδό.

Η εγκατάσταση, η αδειοδότηση και ο έλεγχος των σταθμών φόρτισης πρέπει να γίνεται με σεβασμό στη νομοθεσία και τα πρότυπα που ορίζουν ακριβώς τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για κάθε σταθμό φόρτισης είτε αυτός είναι ιδιωτικός είτε είναι δημοσίως προσβάσιμος.

Τέλος για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης η πολιτεία έχει θεσπίσει διάφορα κίνητρα ώστε να αυξηθεί περαιτέρω το ενδιαφέρον των πολιτών για την ηλεκτροκίνηση. Τέτοια είναι η δημιουργία προγραμμάτων επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σταθμών φόρτισης, όπως το πρόγραμμα «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ»

Η AKRAS ENGINEERING αναλαμβάνει την εγκατάσταση, αδειοδότηση, έλεγχο και θέση σε λειτουργία των σταθμών φόρτισης, ιδιωτικών ή δημοσίως προσβάσιμων. Ιδιαίτερα για τους δημοσίως προσβάσιμους χώρους αναλαμβάνει την εύρεση του βέλτιστου σημείου για την εγκατάσταση και λειτουργία του σταθμού. Ταυτόχρονα η AKRAS ENGINEERING αντιλαμβανόμενη ορισμένες επιφυλάξεις που ενδεχομένως μπορούν να προκύψουν, από τον περιορισμένη για την ώρα πληροφόρηση σχετικά με την ηλεκτροκίνηση αναλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας σχετικά με την προμήθεια ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων για τον στόλο των εταιριών και την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης αυτών. Τέλος μπορείτε να απευθυνθείτε στην AKRAS ENGINEERING για την υποβολή εκ μέρους σας αίτησης στο πρόγραμμα επιδότησης «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ»

 

Επιλογή και εγκατάσταση κατάλληλου σταθμού φόρτισης

Η AKRAS ENGINEERING δεν εμπορεύεται σταθμούς φόρτισης συγκεκριμένου οίκου. Αυτό σημαίνει πως οι λύσεις που προτείνουμε είναι ανεξάρτητες και μελετημένες για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, μετά από αυτοψία στο χώρο, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες, τους περιορισμούς αλλά και τις ευκαιρίες που έχει κάθε υπόθεση.

Διαχείριση σταθμών φόρτισης

Η διαχείριση των σταθμών φόρτισης αποτελεί μια κρίσιμη αλλά χρονοβόρα διαδικασία. Η διαχείριση των συνδρομών, η είσπραξη των εσόδων που προκύπτουν από τη λειτουργία του σταθμού, ενδεχόμενες βλάβες που μπορεί να προκύψουν κατά τη λειτουργία του φορτιστή είναι μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ιδιοκτήτες των σταθμών φόρτισης. Η AKRAS ENGINEERING αναλαμβάνει να διαχειρίζεται πλήρως τον σταθμό φόρτισή σας, εξοικονομώντας χρόνο από την καθημερινή ενασχόληση μαζί του.

Επιλογή τοποθεσίας εγκατάστασης σταθμού φόρτισης

Για τους σταθμούς φόρτισης δημοσίως προσβάσιμων χώρων, ο κρισιμότερος παράγοντας επιτυχίας της επένδυσης σχετίζεται με την επιλογή της τοποθεσίας εγκατάστασής του. Η απουσία άλλων φορτιστών σε μικρή απόσταση, η προσβασιμότητα του σημείου, η υπολογιζόμενη προσέλευση αυτοκινήτων στην περιοχή σε όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου, η αξιολόγηση της τεχνικής κατάστασης του χώρου δηλαδή των μελετών πυρασφάλειας, της Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (Υ.Δ.Ε.) κ.α. είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την επιτυχία της επένδυσή σας. Η AKRAS ENGINEERING έχοντας εμπειρία στο κλάδο των σταθμών φόρτισης, διεκπεραιώνει το προκαταρκτικό στάδιο της επιλογής τοποθεσίας εγκατάστασης των φορτιστών.